Nyttige lenker


På denne siden finner du lenker til eksterne sider, med f.eks. programvare eller artikler som vi mener kan være til nytte og av interesse for deg som er kunde hos oss, og som bruker vår generatorløsning.

Vi gjør oppmerksom på at vi ikke er ansvarlige
for innholdet på eksterne sider.
Online fotoredigeringsverktøy - FotoFlexer
Publisert 22. oktober 2007

Det kommer stadig flere avanserte tjenester som tilbyr rask bilderedigering direkte på nettet. Med FotoFlexer har du blant annet mulighet til å legge på enkle filtre og arbeide med flere lag, ved å laste opp flere bilder. Nett-tjenesten krever registrering.
Les mer om FotoFlexer her »»
Online filkonvertering - Zamzar

Publisert 11. september 2007

I dag finnes det mange onlinetjenester som tilbyr gratis filkonvertering. Zamzar er en av de nyeste, som konverterer de fleste typer filer - tekstdokument, bilder, musikk, video. Tjenesten er meget brukervennlig da den er rask og enkel.
Les mer om Zamzar her »»
Bildefremkalling - JPEGCrops

Publisert 20. august 2007

Et smart gratisprogram som gjør det enkelt å beskjære bilder slik at du får det ønskede utsnittet når du skal skrive ut bildet.
Les mer om JPEGCrops her »»
Bilderedigering - GIMP


Publisert 21. juni 2007

Avansert bilderedigeringsprogram som er en veldig god erstatning for de som ikke har råd til Adobe Photoshop. Programmet kan kjøres på Window, MacOSX og Linux.
Les mer om GIMP her »»
Finn, organiser og del bilder - Picasa
Publisert 21. mai 2007

Programmet organiserer store bildesamlinger og gir deg mange forskjellige innfallsvinkler. Du kan gjøre enkel og effektiv redigering.
Les mer om Picasa her »»
Søppeltømming - CCleaner
Publisert 21. mai 2007

CCleaner, eller CrapCleaner, som programmet egentlig heter, er svært nyttig. Det fjerner midlertidige filer fra harddisken din, og kan dermed frigjøre verdifull plass. Det er nesten utrolig hvor mye unyttig som bare ligger der! Men CCleaner kan også mer - for eksempel kan det finne feil og reparere i registeret, samt fjerne surfespor og brukerspor fra en rekke Windows-programmer.
Les mer om CCleaner her »»
Spyware-scanner - Ad-aware
Publisert 3. april 2007

Hvis du laster ned mye fra Internett, kan du ha fått med deg såkalt spyware på lasset. Dette er programmer som for det meste følger med på dine surfevaner og serverer deg uønsket trafikk. Skumlere varianter kan avlytte passord og gjøre andre verre ting.
Ad-aware er et av de to ledende gratisprogrammene som leter gjennom maskinen din og viser deg hvilke spionprogrammer som eventuelt ruller i bakgrunnen. Programmet har et brukervennlig grensesnitt for å automatisk oppdatering og skanning.
Les mer om Ad-Aware her »»
Gratis Office pakke - OpenOffice.org
Publisert 3. april 2007

OpenOffice.org er fri programvare som du kan tilpasse akkurat slik du vil. Denne "kontorstøttepakken" inneholder regneark, skriveprogram, presentasjonsprogram, database, et tegneprogram samt en formelredigerer.
Les mer om OpenOffice her »»
Virusbeskyttelse - AVG Anti-Virus Free Edition
Publisert 5. mars 2007

AVG Anti-Virus Free Edition er et gratis antivirusprogram for "hjemmebrukere". Programmet er enkelt å sette opp, og det gir god beskyttelse mot datavirus.
Les mer om AVG Anti-Virus her »»
Konvertering til PDF - PrimoPDF
Publisert 5. mars 2007

PrimoPDF er et gratis program som installerer seg som en virtuell skriver i Windows.
Dersom programmet du jobber i har utskriftsmuligheter, kan det også konvertere til PDF ved hjelp av PrimoPDF. Trykk på "skriv ut", og du blir møtt av en dialogboks som spør om hvor du vil legge filen, om den skal optimaliseres for skjermbruk, ebøker eller utskrift.
Les mer om PrimoPDF her »»
Bilderedigering - Paint.net 3.0
Publisert 22. februar 2007

Artikkel hos Dinside.no, som tar for seg Paint.net 3.0.
Dette er et gratis program som lar deg redigere bilder og lage grafikk.
Les mer om Paint her »»
Adobe Reader

Publisert 22. februar 2007

Adobe Reader er gratis, og brukes til å lese PDF-dokumenter. Det anslås at ca. 10% av alle dokumenter på internett er tilgjengelig i PDF-format. PDF står for Portable Document Format, og er mye brukt i både offentlig og privat sektor.
Les mer om Adobe Reader her »»
Legge ut bilder av personer på nett
Datatilsynet har lagt ut en artikkel i forhold til det å legge ut bilder av personer på internett.

Hvis du har spørsmål i forhold til dette kan det være nyttig å lese denne artikkelen.
Les mer om bruk av bilder på nett her »»
ehandelsloven

Lov om visse sider av elektronisk handel og andre informasjonssamfunnstjenester

Loven gjelder for elektronisk handel og andre informasjonssamfunnstjenester og offentlige myndigheters regulering av og kontroll med slike tjenester. Loven har til formål å sikre fri bevegelighet av informasjonssamfunnstjenester innenfor Det europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS).

Les mer om ehandelsloven her